WordPress ylläpito ja kehitys

WordPress on yksi suosituimmista verkkosivualustoista, jota käytetään ympäri maailmaa. Sivustojen ylläpito on tärkeä osa jokaisen WordPress-verkkosivun menestystä. Ensimmäinen askel on varmistaa, että WordPress-ohjelmisto ja lisäosat ovat ajan tasalla. Tämä auttaa pitämään sivuston turvallisena ja suorituskykyisenä. Seuraavaksi huolehditaan sivuston varmuuskopioinnista, joka auttaa palauttamaan sivuston, jos jotain menee pieleen.  On myös tärkeä tarkistaa sivuston nopeus ja optimoida verkkosivut nopeuttaakseen sivustoa.

Lopuksi, sivuston käyttäjien ja liikenteen seuranta on tärkeää ymmärtääkseen, kuinka hyvin sivusto toimii ja mistä siihen liittyvät ongelmat voivat johtua. WordPress verkkosivut pysyvät täydellisenä vain kun pidetään huolta päivityksistä, varmuuskopioista ja optimoinnista.

Mihin tarvitaan WordPressin ylläpitoa?

”Osaan minä itsekin WordPressin ylläpidon!”

Tietysti! Kyseessä on asia joka on opeteltavissa. Kannattaa kuitenkin miettiä asiaa siltä kantilta että se aika jonka käyttäisit verkkosivujen ylläpitoon, olisi käytettävissä yrityksesi kasvuun. Kuten olet todennäköisesti ulkoistanut kirjanpitosikin, myös verkkosivujen tai verkkokaupan ylläpito kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi. 

Mitä WordPress ylläpidossa tapahtuu? 

WordPress Verkkosivujen ja WooCommerce verkkokauppojen ylläpitosopimuksiin kuuluu järjestelmän, lisäosien ja teeman päivitys. Myöskin tietoturva pidetään ajan tasalla ja varmuuskopiointi tehdään säännöllisesti. Sivustojen toimivuutta testataan myös automaattisesti sekä manuaalisesti säännöllisesti. Sivuston ja verkkokaupan kehitystyö kuuluu myös ylläpitoon.

Entä jos laiminlyö WordPressin ylläpidon? 

Jos sivustosi tai verkkokauppasi jää kokonaan vaille ylläpitoa, se muuttuu hitaammaksi, eri toiminnot lakkaa mahdollisesti toimimasta ja osa sisällöstä ei välttämättä enää näy. Pahimmassa tapauksessa tietyn ajan kuluttua sivustosi on kokonaan alhaalla. Älä siis missään nimessä laiminlyö ylläpitoa vaan anna ammattialaisen hoitaa se!

WordPress kehitystyöt

Kehitystyön ideana on yksinkertaisesti kehittää ja jalostaa verkkosivua ajan myötä tarpeidesi mukaan. Voit ehkä jossain vaiheessa haluta sivuille kävijäseurannan jos sellaista ei ole. Tai mahdollisesti uuden lisäosan (lomake, galleria, asiakaspalveluchat jne.). Myös ulkonäön päivitys kuuluu kehitystyöhön. 

Kehitystyön saat edullisesti hintaan 60€/h tai voit valita pakettina suuremman tuntimäärän vaativan kehitystyön. Huomaathan myös että WordPress sivuston ja WooCommerce verkkokaupan pro ylläpitopaketteihin kuuluu 1h/kk kehitystyötä.

Erilaiset WordPress kehitystyöt mm.

Mikäli tarvitset verkkosivun tai verkkokaupan kanssa suuren muutoksen (eli suuren tuntimäärän), katsotaan nämä aina tapauskohtaisesti pakettihintana ja takaan että hinta on markkinoiden edullisin!