Yritykselle verkkosivut- miten ne tehdään?

Miten tehdä yritykselle verkkosivut: Askel askeleelta opas

Yrityksen verkkosivut ovat nykypäivän liiketoiminnassa olennainen osa brändin näkyvyyttä ja asiakkaiden saavuttamista. Kun potentiaaliset asiakkaat etsivät tietoa tuotteistasi tai palveluistasi verkossa, haluat varmistaa, että he löytävät houkuttelevan ja informatiivisen verkkosivuston. Tässä artikkelissa opit, miten voit tehdä verkkosivut yrityksellesi askel askeleelta.

1. Määritä tavoitteesi ja kohdeyleisösi

Ennen kuin aloitat verkkosivujen suunnittelun ja kehityksen, on tärkeää määritellä tavoitteesi. Mitä haluat saavuttaa verkkosivustollasi? Haluatko myydä tuotteita, kerätä liidejä tai tarjota tietoa yrityksestäsi? Samalla on tärkeää selvittää kohdeyleisösi tarpeet ja mieltymykset.

2. Valitse verkkotunnus ja hosting-palvelu

SSL salaus verkkosivuilla

Valitse yrityksellesi sopiva verkkotunnus eli domain-nimi. Valitse mieluiten lyhyt ja helppo muistaa oleva nimi, joka kuvastaa liiketoimintaasi. Sen jälkeen tarvitset hosting-palvelun, joka pitää verkkosivustosi verkossa.

3. Suunnittele sivustosi rakenne

Laadi sivustosi rakenne suunnitelma. Määrittele, mitkä sivut tarvitaan, kuten etusivu, tuotesivut, yhteystiedot ja mahdolliset blogisivut. Pohdi myös, miten sivustosi navigaatio tulee toimimaan helpottaaksesi kävijöiden liikkumista sivuilla.

4. Valitse verkkosivujen alusta (CMS)

Valitse Content Management System (CMS) eli sisällönhallintajärjestelmä, joka sopii tarpeisiisi. Suosittuja vaihtoehtoja ovat WordPress, Joomla ja Drupal. CMS helpottaa sivustosi päivittämistä ja ylläpitoa.

5. Valitse visuaalinen ilme ja suunnittele ulkoasu

Valitse yrityksellesi sopiva visuaalinen ilme, kuten värit ja fontit. Suunnittele sivustosi ulkoasu houkuttelevaksi ja helppolukuiseksi. Muista ottaa huomioon responsiivinen suunnittelu, jotta sivusto näkyy hyvin eri laitteilla.

Jos käytät WordPressia, on Envato Elements ylivoimaisesti paras valmiiden mallien palveluntarjoaja. Heiltä löydät laadukkaasti toteutettuja Templateja eli malleja joiden avulla sivujen rakennus onnistuu helposti. 

6. Luo sisältöä ja optimoi se hakukoneille

Kirjoita korkealaatuista sisältöä, joka kiinnostaa kohdeyleisöäsi. Käytä avainsanoja strategisesti sisällössäsi, mutta vältä liiallista avainsanatäyteisyyttä. Hyvä hakukoneoptimointi auttaa sivustoasi sijoittumaan korkeammalle hakutuloksissa.

7. Testaa ja optimoi

Ennen sivuston julkaisua, testaa se perusteellisesti varmistaaksesi, että kaikki toimii odotetusti. Tarkista sivuston nopeus, toimivuus eri selaimilla ja laitteilla sekä mahdolliset virheet. Jatka sivuston optimointia ja päivitystä säännöllisesti.

8. Julkaise sivusto ja markkinoi sitä

Kun olet varma, että verkkosivusi toimii moitteettomasti, julkaise se ja aloita markkinointi. Käytä sosiaalista mediaa, sähköpostimarkkinointia ja muita markkinointikeinoja houkutellaksesi kävijöitä sivustollesi.

9. Seuraa ja analysoi tuloksia

Käytä analytiikkaa seurataksesi sivustosi suorituskykyä. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä sivut ja kampanjat toimivat parhaiten, ja voit tehdä tarvittavia muutoksia optimoidaksesi sivustosi entistä paremmaksi.

Tämä askel askeleelta opas auttaa sinua aloittamaan yrityksesi verkkosivujen luomisen. Muista, että verkkosivuston ylläpito ja kehittäminen ovat jatkuvaa työtä, mutta ne voivat tuoda merkittäviä hyötyjä liiketoiminnallesi.

Jos tarvitset apua verkkosivujen suunnittelussa ja toteutuksessa, voit ottaa yhteyttä meihin ja toteutamme ideasi alusta loppuun asti tyytyväisyystakuulla.

Onnea matkaan!